Якитори - пилешки гърди на шиш
Средно | Порции 2-4
| Видяна: 4312
Шишчета по японски.
Необходими продукти:
- 2 пилешки гърди или 3 пилешки бедра
- 1/2 ч.ч. соев сос (плюс допълнително за потапяне)
- 1/2 ч.ч. саке (плюс допълнително за потапяне)
- 2 ч.л. кафява захар
- 1/2 ч.л. фино настърган джинджифил
- 6 бамбукови шиша (накиснете във вода за 30 мин. преди да ги използвате) или използвайте традиционните метални
Начин на приготвяне:
1. Смесете соевия сос, сакето, кафявата захар и джинджифила в купа.
2. Нарежете пилешкото на хапки.
3. Мариновайте го в сместа със соса поне 30 мин.
4. Нанижете пилешкото на шишовете.
5. Печете на скара на средно силен огън, като мажете с маринатата докато се готви.
6. Поднесете с пресен соев сос и саке.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ