Регистрация

Якитори - пилешки гърди на шиш

Якитори - пилешки гърди на шиш
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4312

Шишчета по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки гърди или 3 пилешки бедра
  • 1/2 ч.ч. соев сос (плюс допълнително за потапяне)
  • 1/2 ч.ч. саке (плюс допълнително за потапяне)
  • 2 ч.л. кафява захар
  • 1/2 ч.л. фино настърган джинджифил
  • 6 бамбукови шиша (накиснете във вода за 30 мин. преди да ги използвате) или използвайте традиционните метални

Начин на приготвяне:

1. Смесете соевия сос, сакето, кафявата захар и джинджифила в купа.

2. Нарежете пилешкото на хапки.

3. Мариновайте го в сместа със соса поне 30 мин.

4. Нанижете пилешкото на шишовете.

5. Печете на скара на средно силен огън, като мажете с маринатата докато се готви. 

6. Поднесете с пресен соев сос и саке. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта