Пилешки гърди със зеленчуци по италиански
Мариновани пилешки хапки с картофи и броколи, чушки и моркови по италиански.
Необходими продукти:
- 3 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 2 ч.л. сух чесън
- 2 ч.л. лук на прах
- 2,5 ч.л. микс италиански подправки или микс от босилек, розмарин и риган
- 1 ч.л. черен пипер
- кората на 1 лимон с ядлива кора
- сокът на 1 лимон
- 600 г пилешко филе
- 1 малка глава броколи
- 1 морков
- 300 г тиквички
- 2 червени сладки чушки
- 400 г картофи
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете зехтина с чесъна, лука, солта, италианския микс, черния пипер, лимоновите сок и кора и разбъркайте.
2. Нарежете пилешкото на хапчици и изсипете в купата. Разбъркайте и оставете така.
3. Накъсайте броколито на съцветия и изсипете в купата без да мешате. Нека месото се маринова самостоятелно докато готвите останалата част.
4. Нарежете чушките на хапки, а морковите на полумесеци с дебелина около 1 см. Изсипете върху броколите.
5. Картофите обелете, измийте и нарежете на по-малки хапчици от пилешкото. Изсипете и тях в купата и с ръце разбъркайте добре всички продукти заедно.
6. Застелете най-голямата възможна тава, която се побира във фурната с хартия за печене и изсипете ястието отгоре. Разпределете така, че да няма продукти един върху друг.
7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Извадете, обърнете продуктите с готварска широка лъжица и печете още 5-8 минути.
8. По желание след разпределяне в порциите поръсете с пресен магданоз за разкош.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ