Панирани пилешки гърди с мед и чесън
Пилешки гърди в масло с чесън, мед и соев сос.
Необходими продукти:
- 4 бр единични или 2 броя двойни дебели и сочни пилешки гърди - около 800-1000 г общо
- сол и пипер
- 60 г масло
- 4 с.л. бяло брашно
- 4 с.л. царевично брашно
- 3-4 скилидки чесън
- 50 мл мед
- 2 с.л. ябълков оцет
- 2 с.л. соев сос
- стрък пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Разделете гърдите на лява и дясна. Всяка гърда положете с гладката страна към дъска, а в изпъкналата направете диагонални разрези първо от ляво на дясно, после по дясно на ляво. По 6 разреза в посока са достатъчни. На дълбочина трябва да достигат до 1/2 дебелината на мръвката. Така се образуват красиви и апетитни ромбове по повърхността на парчето месо.
2. Наребрените гърди поръсете със сол и пипер.
3. В чиния смесете бялото и царевичното брашно и нежно оваляйте гърдите от всички страни в сместа.
4. Сгорещете 40 г от маслото в голям тиган, в който биха се събрали плътно четирите мръвки, но без да се застъпват. Работете на умерен огън на този етап.
5. Положете пилешкото с разрезите нагоре в маслото и гответе 4 минути. Обърнете.
6. Намалете огъня леко, пуснете в тигана между гърдите останалите 20 г масло и започнете да добавяте в него - намачкания чесън, след това меда, после оцета и на финала соевия сос. След няколко минути обърнете месото и оставете да се готви още 2-3 минути.
7. Разпределете в индивидуални порции и поръсете с наситнени перца пресен лук. Сервирайте с гарнитура по желание или пресни зеленчуци.
Източник: YouYube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ