Панирани пилешки гърди с кашкавал и картофи
Пълнени пилешки гърди с кашкавал, запържени в картофена панировка.
Необходими продукти:
- 4 дебели парчета пилешки гърди - около 1 кг общо
- 4 големи картофа
- 100-150 г кашкавал
- 4 яйца
- 1 ч.ч. брашно
- растителна мазнина за готвене
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Всяка пилешка гърда пробийте с остър нож, за да се превърне в джобче. След това нарежете кашкавала на парчета и вкарайте в джобовете пилешко. Натъпчете с кашкавал хубаво.
2. Обтрийте месото със сол и пипер и оваляйте в брашно много добре.
3. Рендосайте картофите, чукнете в тях яйцата и разбъркайте на паста. Овкусете със сол и пипер.
4. Сгорещете олио в тиган с незалепващо покритие, като сипете толкова мазнина, че да покрие плътно дъното. Работете на умерен огън.
5. Оваляйте гърдата хубаво в картофено, яйчената смес и полепете възможно най-много картофи по нея. Пържете едновременно по две гърди, ако тиганът позволява.
6. Гответе по около 6-8 минути от страна до образуването на златиста коричка. После обръщайте и гответе и от другата страна. Можете да слагате капак.
7. Готовите гърди вадете в съд, застлан с домакинска хартия или салфетка, за да попие излишната мазнина.
8. Сервирайте докато са топли. По желание можете да поднесете гарнитура от зеленчуци и сос по избор - барбекю, чеснов, майонеза, кетчуп.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ