Регистрация

Пилешки бутчета с шафран и ядки

Пилешки бутчета с шафран и ядки
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1069

Бутчета по азиатски с шафран, червен лук и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг пилешки бутчета
  • 2 глави червен лук
  • 100 мл зехтин
  • 20 г джинджифил (пресен)
  • 1 ч.л. канела
  • 1 с.л. червен пипер
  • щипка шафрн
  • сол и пипер
  • 2 лимона
  • 50-80 г почистен шамфъстък (може да замените с белени фъстъци или кашу)

Начин на приготвяне:

1. Шафрана накиснете в 50 мл гореща вода. Лука нарежете на колелца. Смесете зехтина с настъргания на ситно джинджифил, канелата и червения пипер. Добавете шафрана и изстискания лимонов сок и разбъркайте.

2. Бутчетата обтрийте със сол и пипер и след това накиснете в маринатата. Ако са долно и горно, разделете ги. Добавете и лучените шайби. Дръжте поне 30 минути като периодично обръщате. Можете да оставите и за цяло денонощие, за да се овкусят съвършено.

3. Подредете бутчетата в голяма тава без да се застъпват. Встрани наредете лука. Покапете с част от останалата марината. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 30 минути.

4. Ядките нарежете на едро с нож. На 25-тата минута от готвенето на месото, го поръсете с ядките.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта