Обезкостено пържено пилешко бутче
Лесно | Порции 1
| Видяна: 7829
Пилешки бутчета по китайски.
Необходими продукти:
- 2 обезкостени пилешки бутчета
- сол и пипер
- китайска смес пет подправки
- сусамово олио
- китайско вино Сао Ксин (можете да го замените с обикновен мирин)
- Олио за пържене
Брашнена смес:
- царевично брашно
- лют червен пипер
- бакпулвер
- пшенично брашно
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте пилешкото месо с китайска смес ‘пет подправки’, сол и пипер, сусамово олио и малко китайско вино Сао Ксин (или мирин), за 1 час (дръжте месото в хладилник)
2. Оваляйте пилешкото в брашното, така че да е покрито от всички страни
3. Загрейте олио в тиган за пържене, изпържете пилешкото месо до златисто-кафяв цвят от едната страна, после обърнете от другата
4. Нарежете пилешкото месо на парченца и е готово за сервиране
Най-важните съставки
бакпулвер, Китайска смес ‘пет подправки’, Китайско вино , лют пипер, олио, пилешки бутчета, пшеничено брашно, сол и пипер, сусамово олио, царевично брашно
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ