Пилешки бутчета на фурна
Хрупкави бутчета на фурна с пармезан.
Необходими продукти:
- 6 бр. пилешки бутчета
- малко мляко
- ½ ч.ч. галета
- ⅓ ч.ч. пармезан
- 1 с.л. сушен магданоз, натрошен
- ¼ ч.л. прясно смлян черен пипер
- зеленчуково олио
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 190°С.
2. Сложете бутчетата в плитка купа и ги полейте с млякото, така че да се покрият. Оставете да се киснат така за 15 мин. или повече в хладилника.
3. Смесете галетата, сиренето, магданоза и пипера в плитка купа.
4. Оваляйте бутчетата в тази смес, едно по едно, така че да ги покриете хубаво.
5. Сложете в намаслена тавичка, най-добре незалепваща. Поръсете леко със зеленчуково олио или готварски спрей.
6. Печете във фурната за 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ