Печено със спанак по тибетски
Гъби на фурна с орехи и спанак.
Необходими продукти:
- 1 ч.л. олио
- 100 г елда
- 100 г лук, нарязан на кубчета
- 250 г гъби, нарязан на кубчета
- 150 мл червено вино
- 150 мл бульон
- 150 г орехи
- 250 г спанак
- 1 ч.л. розмарин
- 1 ч.л. градински чай
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 190°С.
2. Сгорещете олио в тиганче и запържете елдата за 2 - 3 мин.
3. Прибавете лука и гъбите и пържете още няколко минути.
4. Налейте виното и бульона и оставете да заври.
5. Намалете огъня и варете 20 мин.
6. Прибавете още бульон, ако е необходимо.
7. Смелете орехите фино.
8. Измийте и задушете спанака в тенджерка с капак без вода за 6 мин.
9. Отцедете излишната течност от спанака и го нарежете наедро.
10. Когато елдате е готова, свалете я от огъня и оставете леко да се охлади.
11. Прибавете орехите и спанака.
12. Смесете с подправките и разбъркайте хубаво.
13. Овкусете.
14. Намаслете форма за печене на хляб с обем 450 г и налейте сместа. Притиснете хубаво.
15. Печете 50 - 60 мин. до потъмняване отгоре и до втвърдяване.
16. Оставете да престои за 10 мин. и обърнете върху чиния.
17. Поднесете със зеленчуци и зелени салати.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ