Регистрация

Салата Попай със сусам

Салата Попай със сусам
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2690

Обилна салата с авокадо, месо, сирене, аспержи и спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр. авокадо
  • мини аспержи
  • гъби
  • нарязан бекон
  • сирене грюер
  • спанак
  • сусам
  • зехтин
  • сол
  • чесън

Начин на приготвяне:

1. Обелете авокадото и го нарежете. Сложете резните в купа, добавете малко сол и оставете да престои.

2. Измийте гъбите и аспержите. Оставете аспержите цели, но нарежете гъбите на четвъртинки.

3. В предварително загрят тиган, сложете малко зехтин и добавете гъбите. Покрийте с капак и оставете да се задушат за около минута, като разтърсвате от време на време тигана.

4. Добавете в тигана нарязания чесън и отново покрийте за минута. Разтърсете пак тигана през това време.

5. На третата минута, сложете бекона и добавете сусама (щедро). Печеният сусам има много по-различен вкус от суровия. Накрая добавете аспержите.

6. Оставете всичко да се задуши около 4-5 минути на силен огън. Докато всичко се пържи в тигана, сложете спанака в купа заедно с авокадото.

7. Добавете сиренето грюер, малко зехтин и разбъркайте всичко.

8. Изключете котлона и оставете всичко да се охлади за 3-4 минути.

9. Накрая изсипете тигана в купата и отново разбъркайте всичко.

Спанакът е много добър избор за тази салата, но можете да го замените с друг вид зелена салата по желание.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта