Салата Попай със сусам
Обилна салата с авокадо, месо, сирене, аспержи и спанак.
Необходими продукти:
- 2 бр. авокадо
- мини аспержи
- гъби
- нарязан бекон
- сирене грюер
- спанак
- сусам
- зехтин
- сол
- чесън
Начин на приготвяне:
1. Обелете авокадото и го нарежете. Сложете резните в купа, добавете малко сол и оставете да престои.
2. Измийте гъбите и аспержите. Оставете аспержите цели, но нарежете гъбите на четвъртинки.
3. В предварително загрят тиган, сложете малко зехтин и добавете гъбите. Покрийте с капак и оставете да се задушат за около минута, като разтърсвате от време на време тигана.
4. Добавете в тигана нарязания чесън и отново покрийте за минута. Разтърсете пак тигана през това време.
5. На третата минута, сложете бекона и добавете сусама (щедро). Печеният сусам има много по-различен вкус от суровия. Накрая добавете аспержите.
6. Оставете всичко да се задуши около 4-5 минути на силен огън. Докато всичко се пържи в тигана, сложете спанака в купа заедно с авокадото.
7. Добавете сиренето грюер, малко зехтин и разбъркайте всичко.
8. Изключете котлона и оставете всичко да се охлади за 3-4 минути.
9. Накрая изсипете тигана в купата и отново разбъркайте всичко.
Спанакът е много добър избор за тази салата, но можете да го замените с друг вид зелена салата по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ