Тибетска зеленчукова супа
Веганска зеленчукова супа с тофу.
Необходими продукти:
- 2 с.л. маргарин
- 1 с.л. счукан джинджифил
- 1 с.л. счукан чесън
- ½ ч.ч. лук, нарязан на кубчета
- ¼ ч.ч. бяло брашно
- 4 ч.ч. вода
- 2 ч.ч. микс от зеленчуци, нарязани
- ½ ч.ч. нарязани домати
- 1 ч.ч. тофу, отцедено и нарязано на кубчета
- ¼ ч.ч. зелен лук, нарязан
- ¼ ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маргарина и запържете като разбърквате джинджифила, чесъна и лука за 1 мин.
2. Прибавете брашното и пържете още 3 - 5 мин. до златисто.
3. Прибавете водата, малко по малко, като разбивате непрекъснато, за да не се получат бучки.
4. Прибавете зеленчуците, доматите, тофуто и зеления лук и оставете да заври.
5. Прибавете останалите съставки.
6. Варете на слаб огън за 10 мин.
7. Разредете с допълнително вода, ако е прекалено гъсто.
8. Поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ