Регистрация

Царевична супа по тибетски

Царевична супа по тибетски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2765

Веганска супа с царевица и тофу.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 глава лук, нарязан
  • 1 с.л. масло (или олио)
  • 1/4 ч.л. червен пипер
  • 1 скилидка чесън, фино нарязан
  • 1 см джинджифил, фино нарязан
  • 1 домат, нарязан
  • 1 кубче (350 г) твърдо тофу
  • 3 кочана прясна царевица и 1 с.л. царевично нишесте или 1 консерва (450 г) царевица зърна, намачкана и 1/2 ч.ч. замразени (или консерва) зърна царевица, отцедени.
  • 4 ч.ч. вода
  • 1 зелен лук, нарязан

Начин на приготвяне:

1. Сотирайте лука в масло или олио до омекване.

2. Прибавете червения пипер, чесъна и джинджифила и запържете за кратко.

3. Прибавете домата и тофуто, нарязани на малки парченца, заедно с водата.

4. Ако използвате прясна царевица, отделете зърната, сложете ги в тенджерка, заедно с царевичното нишесте, смесено с малко вода.

5. Ако използвате консервирана и замразена царевица, я прибавете на този етап.

6. Оставете да заври и варете на слаб огън за около минута, като разбърквате, за да не залепне.

7. Поръсете всяка порция с нарязан зелен лук и поднесете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта