Царевична супа по тибетски
Веганска супа с царевица и тофу.
Необходими продукти:
- 1/2 глава лук, нарязан
- 1 с.л. масло (или олио)
- 1/4 ч.л. червен пипер
- 1 скилидка чесън, фино нарязан
- 1 см джинджифил, фино нарязан
- 1 домат, нарязан
- 1 кубче (350 г) твърдо тофу
- 3 кочана прясна царевица и 1 с.л. царевично нишесте или 1 консерва (450 г) царевица зърна, намачкана и 1/2 ч.ч. замразени (или консерва) зърна царевица, отцедени.
- 4 ч.ч. вода
- 1 зелен лук, нарязан
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте лука в масло или олио до омекване.
2. Прибавете червения пипер, чесъна и джинджифила и запържете за кратко.
3. Прибавете домата и тофуто, нарязани на малки парченца, заедно с водата.
4. Ако използвате прясна царевица, отделете зърната, сложете ги в тенджерка, заедно с царевичното нишесте, смесено с малко вода.
5. Ако използвате консервирана и замразена царевица, я прибавете на този етап.
6. Оставете да заври и варете на слаб огън за около минута, като разбърквате, за да не залепне.
7. Поръсете всяка порция с нарязан зелен лук и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ