Печено свинско със сметана и зеленчуци
Лесно | Порции 4-5
| Видяна: 1713
Свинско месо с лук и чушки в сметанов сос.
Необходими продукти:
- 1,5 кг свинско месо (цяло парче или няколко по-малки парчета)
- 4 глави лук
- 8 скилидки чесън
- 2 големи сладки червени чушки
- сол и пипер на вкус
- 1 опаковка майонеза от около 100 мл
- 500 мл готварска млечна незаквасена сметана
Начин на приготвяне:
1. Месото обтрийте със сол и пипер и шпиковайте с разполовени скилидки чесън. Поставете в голяма тава.
2. Наситнете лука и посипете месото отгоре.
3. Наситнете и чушките и посипете с кубчетата лука върху месото.
4. Разбъркайте сметаната с майонезата. Залейте ястието.
5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 2 часа.
6. Сервирайте с хляб или варени картофи за топкане на соса.
Най-важните съставки
лук, майонеза, незаквасена сметана, Свинско, сметана, сол, сол и пипер, червени чушки, черен пипер, чесън, чушки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 2:30 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ