Свинско руло с билки и чесън
Печено свинско с розмарин, дафинов лист и чесън.
Необходими продукти:
- 1,5 кг парче свинско месо (от бут без кост или друга част на прасето по избор; цяло парче)
- 80 г масло
- 6 скилидки чесън
- сол и пипер
- 4-6 дафинови листа
- 3-4 клонки розмарин
Начин на приготвяне:
1. Оставете маслото на стайна температура, за да се размекне добре.
2. Свинската мръвка разстелете на плота.
3. Обелете чесъна, намачкайте на паста и смесете с маслото. Добавете щедро количество сол и пипер и с получената паста намажете месото, като сложите повечко в частта, която предполагате, че ще е вътрешна за вързопчето. Заделете си 1 ч.л. за намазване след разгръщането на фолиото.
4. Добавете в месото розмарина и дафиновите листа. Завийте на вързопче и притегнете с конец.
5. Сгорещете тиган и запечатайте вързопчето от всички страни за по 2 минути. Прехвърлете в лист алуминиево фолио.
6. Увийте, сложете в тава и печете на 200 градуса за около час.
7. Разгърнете фолиото, намажете месото със заделеното ароматно масло и върнете във фурната на 180 градуса докато хване коричка - около 20 минути.
8. Докато месото се пече, си направете гарнитура по желание - карофена салата или пюре, варен ориз, зеленчуци или друго, което харесвате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ