Регистрация

Печено ризото с тиква

Печено ризото с тиква
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2872

Печено ризото с мускатна тиква, бекон и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •  400 г мускатна тиква, нарязана (или обикновена)
  • 1 с.л. зехтин
  • 8 резена бекон
  • 40 г неосолено масло
  • ¼ ч.ч. накъсани листа босилек
  • 1 ½ ч.ч. ориз арборио или за ризото
  • 4 ½ ч.ч. зеленчуков бульон
  • 1 ч.ч. фино настърган пармезан
  • морска сол
  • прясно смлян черен пипер и разтопено неосолено масло за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180ºC. Сложете мускатната тиква, олиото, солта и пипера в купа и разбъркайте хубаво. Прехвърете тавичка за печене и печете 25 мин. или до златисто и до омекване на продуктите. Заделете.

2. Сложете бекона в чиния между хартиени кърпи и сложете в микровълновата фурна за 1 ½ мин. или докато стане хрупкав. Оставете да се охлади и натрошете на малки парченца и заделете.

3. Сложете ориза и бульона в съд за печене с размери 22x30 см и разбъркайте. Покрийте хубаво с фолио и печете 40 мин. или докато по-голямата част от бульона се абсорбира и оризът е ал денте. Прибавете пармезана, солта, пипера, мускатната тиква, бекона и босилека и разбъркайте хубаво. Поръсете с масло и поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта