Печени наденички с чеснов сос
Средно | Порции 2-3
| Видяна: 4895
Наденица с млечен сос и натрошени бисквити.
Необходими продукти:
- около 500 грама наденички
- ½ купичка лук, нарязан на ситно
- 1 скилидка счукан чесън
- 2 масло
- ½ купичка брашно
- 3 чаши мляко
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Запечете наденичките на средновисока температура, докато започнат да потъмняват.
2. Нарежете отгоре лука и бъркайте, без да махате от огъня, докато лукът стане прозрачен. Добавете и маслото, изчакайте да се разтопи.
3. Сложете брашното и чесъна, сотирайте за около минута. Бавно изсипете и млякото, намалете температурата, бъркайте, докато сместа се сгъсти. Сложете сол и пипер на вкус.
4. Сервирайте с натрошени бисквити отгоре.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ