Задушено месо с картофи
Вкусно задушено с телешко и картофи.
Необходими продукти:
- 1 кг телешко, нарязано на кубчета
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 1 глава чесън
- 4 зрели домата
- 25 г брашно
- 1 чаша бяло сухо вино
- 4 големи картофа
- 200 г зелен фасул
- дафинов лист
- мащерка
- риган
- сол
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Изпържете месото (предварително добавете сол и пипер) в тиган с 1 пръст зехтин. Когато се изпържи, заделете.
2. Нарежете лука и морковите и ги сложете с чесъна. Гответе на слаб огън, докато лукът стане прозрачен. Добавете обелените домати и зелените подправки. Разбъркайте и оставете сосът да се сгъсти.
3. Добавете виното. Разбъркайте и гответе 5 мин. Добавете брашно, за да се сгъсти още малко сосът.
4. Оставете още 5 мин. и добавете достатъчно количество вода, колкото да покрие всички продукти. Гответе още 2 часа или докато месото омекне, покрито с капак на слаб огън.
5. След това извадете и заделете месото и с помощта на електрически миксер направете зеленчуците на гъст сос. Сложете и няколко скилидки чесън. Върнете обратно при месото.
6. Обелете, измийте и нарежете картофите и ги сложете при задушеното 5 мин. преди картофите да са се сварили, прибавете зеления фасул и оставете да се вари още 10 мин. Добавете още сол, ако е необходимо и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ