Кюфтенца от месо и картофи
Средно | Порции 3-4
| Видяна: 3040
Панирани пържени кюфтета с картофи и лук.
Необходими продукти:
- 500 г картофи, сварени и обелени
- 250 г телешка кайма (или друг вид, по избор)
- 8-10 стръка кориандър, почистен и нарязан
- 2 с.л. пържен шалот
- 2 яйца
- сол и пипер на вкус
- олио за готвене
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте на пюре сварените и обелени картофи.
2. Сгорещете олио в тиган на умерен огън и запържете за кратко каймата.
3. Смесете с картофеното пюре, кориандъра, пържения шалот и разбъркайте хубаво.
4. Оформете кюфтенца и заделете.
5. Разбийте яйцата.
6. Сгорещете олио в тиган на умерено-силен котлон и потопете всяко кюфтенце в разбитите яйца и изпържете в олиото (по 3-4 наведнъж, според големината на тигана).
7. Поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ