Регистрация

Кюфтенца от месо и картофи

Кюфтенца от месо и картофи
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3040

Панирани пържени кюфтета с картофи и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г картофи, сварени и обелени
  • 250 г телешка кайма (или друг вид, по избор)
  • 8-10 стръка кориандър, почистен и нарязан
  • 2 с.л. пържен шалот
  • 2 яйца
  • сол и пипер на вкус
  • олио за готвене

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте на пюре сварените и обелени картофи.

2. Сгорещете олио в тиган на умерен огън и запържете за кратко каймата.

3. Смесете с картофеното пюре, кориандъра, пържения шалот и разбъркайте хубаво.

4. Оформете кюфтенца и заделете.

5. Разбийте яйцата.

6. Сгорещете олио в тиган на умерено-силен котлон и потопете всяко кюфтенце в разбитите яйца и изпържете в олиото (по 3-4 наведнъж, според големината на тигана).

7. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта