Чоризо със спанак и ньоки
Испанска наденица чоризо със зеленчуци и паста.
Необходими продукти:
- 4 наденички чоризо (можете да ги замените с други ароматни или пушени наденички по желание)
- пресен или замразен нарязан спанак
- половин малка глава лук (по желание)
- 1 скилидка чесън, нарязана (по желание)
- чист зехтин
- пакет пресни картофени ньоки; или ги пригответе сами. Можете да ги замените с фетучини
- сол и пипер на вкус
- настъргано сирене пармезан (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете чоризото на парчета и печете, докато покафенее добре.
2. Отстранете от тигана и оставете настрани.
3. В същия тиган, сложете малко зехтин и задушете лука и чесъна, докато станат прозрачни, после добавете спанака.
4. Едновременно с това пригответе ньоките/пастата според указанията на пакета. Отцедете и добавете към спаначения микс.
5. Върнете чоризото в тигана.
6. Разбъркайте всичко, като подправите със сол и пипер на вкус.
7. Украсете с настъргано сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ