Печена кайма с яйчена заливка
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 3870
Месно суфле с моркови, лук и яйчена заливка с кетчуп и майонеза.
Необходими продукти:
За месната смес:
- 500 грама телешка кайма
- 200 грама моркови
- 300 грама лук
- 3 с.л. грис
- 3 с.л. вода
- сол и черен пипер на вкус
За соса:
- 2 яйца
- кетчуп, майонеза и мляко на вкус
Начин на приготвяне:
1. Настържете морковите, а лука нарежете на ситно.
2. Смесете телешката кайма с гриста, водата, морковите и лука и осолете на вкус. След като разбъркате добре, разстелете месната субстанция на дъното на тавичка.
3. Пригответе заливката като разбиете двете яйца с кетчуп, майонеза и малко мляко. Изсипете върху каймата.
4. Печете на 180-200 градуса за 30 минути.
Най-важните съставки
вода, грис, кайма, кетчуп, лук, майонеза, мляко, моркови, сол, сол и пипер, телешка кайма, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ