Мусака с пържени картофи на тиган
Запържени картофи, покрити с кайма, домати и кашкавал.
Необходими продукти:
- 500 г картофи
- 6 с.л. олио
- сол, черен и лют пипер на вкус
- 500 г кайма
- 3 скилидки чесън
- 2 домата
- 1,5 с.л. доматена салца
- щипка захар
- 1 ч.л. мащерка
- 1 глава лук
- 100 г кашкавал или друго твърдо сирене по желание
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и ги нарежете на тънки полумесеци. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган и изсипете картофите. Гответе на умерен огън като овкусите със сол, черен и лют пипер. Трябва да се запържат поне 7-8 минути.
2. През това време нарежете лука и доматите на полумесеци. Чесъна наситнете.
3. Извадете картофите в отделен съд и на тяхно място изсипете каймата като добавите още 3 с.л. олио. Рохкайте докато се разпадне на трохи и прибавете лука, чесъна, сол, пипер и мащерката. Залейте с доматения концентрат, ръснете щипка захар и гответе на средна степен 7-8 минути.
4. Добавете доматите, гответе още 5-6 минути докато омекнат и пресипете съдържанието на тигана в купа.
5. Върнете картофите в тигана, след това върху тях разпределете каймата и най-отгоре поръсете с рендосан кашкавал или нарязан кашкавал на плочки. Оставете да се поготви докато се разтопи кашкавалът или изври влагата, ако е останала такава.
6. Разпределете в индивидуални порции и сервирайте.
Източник: YouTube/Neues Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ