Печена кайма в коричка от тесто с яйца
Лесен пай тип мусака с плънка от кайма и тестена основа и заливка от бити яйца с кисело мляко и брашно.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2 с.л. олио
- 400 г кайма
- сол и пипер на вкус
- лют пипер по желание
- 1 ч.л. провансалски микс подправки (или си миксирайте сухи риган, мащерка, босилек, розмарин или каквото от тях харесвате)
- 3 яйца
- 180 мл кисело мляко
- 30 мл вода
- 150 г брашно
- 8 г бакпулвер
- 1 домат
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, сгорещете олиото в тиган на умерен огън, изсипете лука и бъркайте до поява на първите златисти отенъци.
2. Добавете каймата, овкусете с провансалски подправки или друго по избор, подправете със сол и черен пипер и по желание опикантете с лют пипер. Разбъркайте и гответе докато каймата стане на бели трохи. След това махнете от котлона.
3. Чукнете яйцата в купа и добавете киселото мляко и водата. Посолете и разбъркайте до гладкост.
4. Пресейте отгоре брашното с бакпулвера и пак разбъркайте до гладкост.
5. Намажете дъното на малка тавичка с високи бордове с олио. Изсипете половината от яйчената смес. Отгоре покрийте с цялата кайма и залейте с останалото тесто.
6. Нарежете домата на тънки полумесеци и подредете за финал върху ястието.
7. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути. След изваждане нарежете на парчета и хапвайте.
Източник: YoouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ