Печен свински врат с подправки
Печено свинско със сос от масло и бяло вино.
Бон Апети
Излъчен на 22.05.2017
Печено свинско на бавен огън - това се готви в кухнята на Лора и Стоян, където сочен свински врат се превръща в страхотна семейна празнична вечеря. Парчето месо се нарязва на диагонали с дълбочина около 1 см. Следва да се направи ароматна паста за овкусяването му от счукани заедно черен пипер на зърна, червен пипер и морска сол с копърово семе. Към сухите подправки се прибавя намачкан чесън, за да се получи гъст крем, с който се обтрива мръвката.
След това свинското се овкусява с мед и бърбън, поляга в тавичка, къто се налива бяло вино и се слагат глави червен лук. После се увива във фолио и се пече за 3 часа на 150 градуса. Когато сме готови и с дългото печене, правим коричката хрупкава, като снемаме фолиото и оставяме месото да се готви още половин час. После го нарязваме, доливаме вино в тавата от печенето и оставяме да се редуцира. Монтираме с масло. Накрая сочните мръвки заливаме с масления сос и поръсваме с останалите лукчета от печенето. Ето апетитна идея за свинско на фурна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ