Регистрация

Печен свински врат с подправки



Печен свински врат с подправки
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 4663

Печено свинско със сос от масло и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.05.2017

Печено свинско на бавен огън - това се готви в кухнята на Лора и Стоян, където сочен свински врат се превръща в страхотна семейна празнична вечеря. Парчето месо се нарязва на диагонали с дълбочина около 1 см. Следва да се направи ароматна паста за овкусяването му от счукани заедно черен пипер на зърна, червен пипер и морска сол с копърово семе. Към сухите подправки се прибавя намачкан чесън, за да се получи гъст крем, с който се обтрива мръвката.

След това свинското се овкусява с мед и бърбън, поляга в тавичка, къто се налива бяло вино и се слагат глави червен лук. После се увива във фолио и се пече за 3 часа на 150 градуса. Когато сме готови и с дългото печене, правим коричката хрупкава, като снемаме фолиото и оставяме месото да се готви още половин час. После го нарязваме, доливаме вино в тавата от печенето и оставяме да се редуцира. Монтираме с масло. Накрая сочните мръвки заливаме с масления сос и поръсваме с останалите лукчета от печенето. Ето апетитна идея за свинско на фурна.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта