Правила за готвене на свински вратни пържоли
Как се разфасова свински врат и как се правят пържоли от свински врат.
Какъв свински врат да си купя, как да го разфасовам на вкусни пържоли и как се прави идеалната свинска вратна пържола на фурна? На всички тези въпроси отговаря авторът на канала Готвене за начинаещи, като дава безценни съвети за съвършен свински стек. Всяко действие в кухнята си има причина, а каква е тя - ще разберете във видеото.
Месото трябва да е било охладено, но не и замразено. 30-тина минути преди рязането се прибира във фризер, за да може да се нареже по-лесно. Маринова се между 1 и 2 дни в смес от лук и чесън с морска сол, чубрица, черен, червен и лют пипер, заедно със зехтин. Вади се 2-3 часа преди готвене от хладилника и се запечатва на много силно сгорещен тиган.
Запечатаните пържоли се редят в тава, а остатъците от маринатата се изсипват в тигана, налива се червено вино и се оставя да изври алкохола. После се монтира с масло и се подслажда с мед. Получената смес служи за заливка на пържолите. Те се пекат на 180 градуса за около 35 минути. След изваждане се завиват с фолио и се оставят да починат. Чак после се режат.
А цялото майсторско готвене стъпка по стъпка - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ