Печени свински вратни пържоли с вино
Свински врат на фурна с вино, чесън, масло и розмарин.
Свински пържоли без мариноване - това показва Миро в канала си Готвене за начинаещи като идея за посрещане на неочаквани гости или просто направа на вкусно свинско, подходящо за делник и празник. Месото се панира на тиган в масло, след което се реди в тава, залива се с винен сос, добавят се подправки и се готви на бавен огън под фолио за повече от час - време през което можете да спретнете гарнитура или да си хапнете салатата със сладки приказки и след това да имате топло и прясно основно.
Дебели свински вратни пържоли се поръсват със сол и пипер и се овалват в брашно. Пържат се за по три минути в сгорещен на умерен огън тиган с 40 мл олио и още толкова масло. Следва в тигана да се изсипят 300 мл червено сухо вино и да се кипне и поври няколко минути. През това време в тавата със запечатаните пържоли се добавят клонки розмарин, дафинови листа и скилидки чесън. Залива се с виното от тигана, покрива се с алуминиево фолио, а то се надупчва.
Тавата се пъхва в загрята на 200 градуса фурна, а огънят се намалява на 150-160 градуса. Оставя се един час или повече. Няма опасност да прегорят. А после можете да сервирате с картфено пюре, картофи соте, пресни зеленчуци или оризова гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ