Домашно мезе от свински врат
Домашна шунка от свински врат в подправки.
Бон Апети
Излъчен на 06.07.2018
Домашна шунка - идеално мезе, лишено от традиционните консерванти, с които се "обогатява" в хранителната верига показват Лора и Стоян. Слайсовете апетитно свинско месо с подправки са вкусни и могат да правят компания на филийка хляб под формата на сандвич или на чаша вино, нарязани в чиния.
Първо месото се обтрива със зехтин, посолява се и се запечатва на силен тиган от всички страни. Водещите предлагат да използвате свински варт без кост, но можете да се спрете и на друг вид мръвка. След това свинското се слага в тава, застлана с хартия за печене, поръсва се със сол и пипер и чака направата на апетитната си коричка.
В блендер се смилат заедно сокът и кората на един портокал, сушени кайсии, клонка розмарин, горчица, сос шрирача, пушен пипер и чесън. С получената паста се обтрива месото от всички страни. Покрива се и отгоре с хартия за печене, тавата се увива с алуминиево фолио и шунката се готви на 160 градуса за 4 часа. После се охлажда и се нарязва на тънки слайсове. Сервира се като студено мезе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ