Панирани пресни чушки със сирене и маслини
Лодки от панирани чушки със сирене, домати, маслини и кашкавал.
Необходими продукти:
- 2 червени четиривърхи сладки чушки
- 100 г бяло сирене
- 100 г домати
- 50 г зелени маслини без костилка
- 50 г кашкавал или моцарела за пици
За панировката:
- 100 г брашно + 20 за поръсване
- 1 яйце
- 130 мл вода
- 1/2 ч.л. сол
- щипка лют пипер по желание
- растителна мазнина за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Измийте чушките и всяка от тях разрежете на 4 парчета като тръгнете от дупето към дръжката и вървите с ножа по линията на разделяне на върховете. Така ще се получат 4 лодки от всяка чушка.
2. Брашното пресипете в купа, добавете солта, пипер, водата и яйцето и разбъркайте с тел до получаването на гладка много гъста каша.
3. За по-лесно можете да прободете лодките чушки по дължина с шишче и да използвате щипки за вадене при пърженето. Може и да работите по старомодния начин - просто с две вилици. Поръсете лодките с брашно или ги овъргаляйте в такова. След това оваляйте хубаво в панировката и с лъжица нанесете от нея по трудно достъпните места на чушките.
4. Пържете в добре сгорещено олио на маслена баня за по 40-тина секунди и вадете в съд, застлан с домакинска хартия.
5. Натрошете сиренето в купа и го намачкайте с вилица. Към него добавете нарязаните на ситно маслини и домати. Разбъркайте до хубаво смесване.
6. Разпределете сиренената смес в чушките, подредете в тава, застлана с хартия за печене, покрийте с по резен кашкавал или моцарела и запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 12 минути. Полученото ястие е страхотен ордьовър или гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ