Пълнени чушки с доматен сос
Лодки от камби със свинско и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 500 г смляно свинско
- 10 сладки чушки камби
- люти чушки
- глава лук
- 5 скилидки чесън
- 500 г домати
- доматен сос (от консерва)
- босилек
- сол, пипер
- 1 разбито яйце
Начин на приготвяне:
1. Нарежете сладките чушки, така че да получите „лодки”.
2. Нарежете лук на кубчета. Обелете домата и го нарежете на кубчета.
3. Нарежете на ситно лук, чесън, люти чушки, останлите сладки чушки и сложете всичко в смляното свинско.
4. Добавете към сместа: сол, пипер, босилек. Омесете добре, като добавите разбито яйце за плътност.
5. Напълнете „лодките” от чушките с месната смес.
6. Загрейте олио на средна към висока температура. Сложете напълнените чушки със сместа надолу. Пържете няколко минути (докато покафенеят).
7. Обърнете пълнените чушки. Отстрани задушете лука, после добавете нарязания домат. После сипете доматен сос от консервата.
8. Добавете вода и оставете да заври. Покрийте и оставете да къкри докато месото е напълно готово.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ