Луксозни чушки бюрек по старовремски
Панирани чушки с плънка от яйце и сирене.
Бон Апети
Излъчен на 04.08.2017
Панирани чушки с апетитна плънка и неустоимо вкусна коричка сервират Лора и Стоян, като за основна идея на ястието използват рецепта за чушка бюрек, но сготвена по различн начин. Първо чушките се изпичат и се задушават под капак, за да могат да се обелят. През това време можете да си направите плънката като накиснете хляб в мляко, а след това го отцедите и начупите в купа. Към него се прибавя домат, нарязан на кубчета, голямо количество натрошено бяло сирене, наситнена прясна мащерка или други подправки по желание и сол и пипер на вкус. Внимавайте - все пак сиренето е солено. Накрая се чукват и яйца за спойка и всичко се размесва заедно.
Чушките се обелват и почистват от дръжките и семките. После се пълнят със сместа, овалват се в олио и се пържат до получаването на златиста коричка. При сервиране можете да ги поръсите с наситнен магданоз за разкош. Водещите слагат по две чушки в порция, но ако ще използвате ястието за основно, смело си сложете по 4. Толкова са вкусни, че няма да ви останат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ