Печени пълнени чушки с яйце и сирене
Зелени чушки с плънка от яйце и сирене на фурна.
Необходими продукти:
- 12 сочни пресни месести и прави зелени чушки
- 600 грама бяло сирене
- 3 яйца
- 3 с.л. доматено пюре по желание
- чубрица
- черен пипер
- червен пипер
- кимион
Начин на приготвяне:
1. Измийте чушките и извадете дръжките със семената им, без да накъсвате зеленчука. От горната страна си оставете по-голяма дупка, за да можете по-лесно да ги пълните.
2. Застелете малка правоъгълна тавичка с хартиено фолио за печене. То ще ви спести доста търкане по време на миене.
3. Разбийте яйцата, натрошете вътре сиренето, сипете доматеното пюре (ако ще слагате такова) и овкусете с подправки на вкус. Ако сиренето е безсолно сложете малко солчица. Ако ли не – по-добре избягвайте тази подправка в рецептата.
4. Пълнете всяка чушка с помощта на малка лъжичка и подреждайте в тавичката така, че зеленчукът да не е съвсем легнал, а „главата“ му да се надига, подпирайки се на тавата. Следващия ред отново надигнете върху предишния. Затова и е добре тавата да не е много голяма. В противен случай по време на печене чушките ще се смъкнат надолу и плънката ще изтече от тях.
5. Печете в средата на фурна без вентилатор на 200 градуса. Ще отнеме между 25 и 35 минути в зависимост от степента на изпичане с която харесвате ястието.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ