Чушки бюрек със сирене
Панирани чушки с плънка от сирене.
Традиционни пържени чушки с панировка и сирене готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев като показва рецепта за чушка бюрек с млечно-чеснов сос. Това е народна класика за безмесно основно или апетитно българско предястие с красив вид и неповторим вкус.
Чушките се изпичат и се обелват. Изберете месести червени сладки чушлета за рецептата. Следва да натрошите сирене, да го намачкате с вилица и да смесите с чубрица и яйце. С получената плънка се натъпкват чушките. После се овалват в брашно, в разбито яйце, в галета и по желание за още по-хрупкава коричка пак в яйце. Пържат се двустранно до позлатяване в сгорещено олио на умерена температура. Вадят се в съд, застлан с домакинска хартия.
За да се поднесат вкусните чушки бюрек с апетитен сос, можете да рабиете няколко лъжици кисело мляко с 1 с.л. от олиото на готвенето, сол, пресен копър и намачкан чесън. Ето подлучен сос, подходящ за пържени зеленчуци и меса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ