Регистрация

Панирани патладжани с плънка от сирена



Панирани патладжани с плънка от сирена
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2864

Патладжанени хапки с моцарела и рикота.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусни, но и леко пипкави хапки от патладжан с плънка от сирена и босилек, се готвят в Tasty. Мезенцето е страхотно, но направата му отнема време. Все пак крайният резултат си заслужава, така че ако нямате какво да домакинствате в свободния следобед, отдайте се на направата на тази сладост.

Първо патладжаните се режат на кръгчета, посоляват се и се оставят да се обезгорчат. След това се подсушават. За плънката се смесват рикота (или извара) с рендосана моцарела и настърган пармезан. Добавя се яйце и босилек и се разбърква. Плънката се разпределя върху половината от патладжаните, а с останалите кръгчета се захлупва. Гледайте във видеото точно как се прави. Готовите хапки влизат във фризера за един час.

Следва познатата процедура - хапките се овалват последователно в брашно, разбито яйце и галета и се пържат на маслена баня. А после се изваждат върху домакинска хартия, изчаква се няколко минути да се отцедят и се сервират. По желание можете да поднесете доматен сос за топкане.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта