Панирани патладжанени кубчета
Панирани патладжани на хапки в царевично нишесте по азиатски.
Необходими продукти:
- 1/2 кг патладжани
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. чесън на прах
- 2 ч.л. оризов оцет (може и балсамов или ябълков)
- 100 г царевично нишесте (не брашно)
- 200 мл олио
- 50 мл сладко или сладко-пикантно чили
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните обелете, разрежете на 3 части през ширината, след това на дълги парчета всяка част и после на кубчета. Трябва да се получат кубчета със страна около 2 см. - не ги ситнете прекалено.
2. Прехвърлете кубчетата в купа, поръсете със сол и чесън на прах, разбъркайте, залейте с оцета и разбъркайте отново.
3. В чиния изсипете царевичното нишесте. Взимайте част от кубчетата, овалвайте ги много добре, след това вадете в голяма цедка, гевгир или сито и оттрсъквайте.
4. Сгорещете олито в тиган добре на умерен огън. Пържете на 3-4 части патладжанените кубчета за по около минута - до придобиването на апетитен златист цвят.
5. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.
6. Готовите кубчета прехвърлете в суха купа и залейте с чили сос - сладък или солен - вие избирате. Разбъркайте и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ