Патладжани с гъби и сметана
Пържени патладжани с гъби и лук в сметанов сос.
Необходими продукти:
- 4 патладжана
- 500 г гъби
- 4 глави лук
- 250 мл течна животинска готварска сметана
- 5 с.л. брашно
- сол и пипер на вкус
- олио
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните нарежете на кръгчета. Осолете и оставете да си пуснат горчивината. След това измийте, подсушете, посолете и оваляйте в брашно. Пържете двустранно докато омекнат - не трябва да се преготвят, защото ги очаква втора термична обработка.
2. Лука наситнете, а гъбите нарежете на полумесеци. Запържете в олио лука докато стане прозрачен, след това добавете и гъбите и гответе до омекване. Подправете със сол и пипер.
3. На дъното на тавичка подредете патладжаните. Отгоре залейте с гъбената запръжка. После разбъркайте 1,5 с.л. брашно със сметаната, добавете сол и пипер и с този сос залейте ястието.
4. Печете на 200 градуса до образуването на апетитна коричка.
5. При поднасяне поръсете с наситнен пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ