Рулца от патладжани със сирена
Патладжанени рулца със сирене, кашкавал и подправки.
Необходими продукти:
- 2 големи патладжана
- 150 г кашкавал
- 150 г бяло сирене
- 1 опаковка (около 200 мл) крема сирене тип Филаделфия с подправки
- 2-3 скилидки чесън
- листенцата на връзка копър
- зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните измийте и нарежете надлъжно на парчета. Посолете и оставете да си пуснат горчивината.
2. Измийте под течаща вода, подсушете, намажете със зехтин и овкусете със сол и пипер.
3. Подредете в тава, застлана с хартия за печене и гответе в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-12 минути. Трябва да омекнат.
4. Сиренето натрошете в дълбока чиния. След това намачкайте с вилица.
5. Добавете крема сиренето и разбъркайте. Прибавете намачкания на паста чесън, наситнения копър и рендосайте отгоре кашкавала.
6. Разпределете плънката в изпечените и охладени патладжани. Завийте на рулца и подредете в плато.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ