Мързелива пица с моцарела и козе сирене
Вегетарианско тестено ястие с гъби и домати.
Необходими продукти:
- 2 пълни с.л. козе сирене
- 1/4 пакет гъби портобело, нарязани фино (или друг вид гъби по избор)
- 1/4 ч.ч. прясна моцарела, нарязана на кубчета
- 1/4 глава жълт лук, нарязан на ситни кубчета
- 4 филийки препечен бял хляб, без кората, нарязани на хапки
- 4 филийки зрял домат
- чесън на прах
- зехтин
- пипер на вкус
Начин на приготвяне:
На сместа със сиренето:
1. Запържете лука в олио до пълно омекване и докато покафенее леко и заделете.
2. Задушете спанака в същия тиган. Свалете от огъня и отцедете излишната течност. Сложете гъбите в същия тиган и прибавете сол. Гответе до омекване, свалете от огъня у заделете. Отстранете излишната вода.
3. В голяма купа смесете спанака, лука, гъбите, козето сирене и моцарелата. Прибавете чесън на прах и пипер на вкус.
На пицата:
1. В тавичка за печене подредете препечените филийки и слой от 4-те резена домат.
2. Покрийте щедро със сместа от сирене и поръсете със зехтин.
3. Сложете във фурната на 180°С докато доматите се сбръчкат леко и сиренето се поразтопи.
4. По желание поднесете поръсено с балсамов оцет.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ