Пица с тиква и сирене бри
Вегетарианска пица със сирене и зеленчуци.
Необходими продукти:
- тесто за пица
- сирене бри, начупено на парченца
- моцарела (настъргана или на кубчета)
- сладък лук, нарязан на тънко
- тиквен сос
- зимна тиква, на кубчета
- 5-6 скилидки чесън, обелени
- зехтин
- сол
- пипер
Начин на приготвяне:
Соса от тиква:
1. Изпечете тиквата и чесъна заедно в тиган за около 50 минути, на 200 градуса, или докато тиквата не омекне. Направете я на пюре, като добавите сол и пипер и слагате зехтин на струйка вътре, докато получите желаната текстура.
Пицата:
1. Загрейте фурната на 250 градуса. Покрийте разстеленото тесто със соса за пица. Отгоре сложете моцарелата и сиренето бри (не се стискайте откъм брито, тъй като това е основният елемент в пицата) преди да поръсите и с лука и печете докато коричката се препече, а сиренето се разтопи.
2. В допълнение: може да украсите отгоре с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ