Регистрация

Пица Трио с тиква и прошуто

Пица Трио с тиква и прошуто
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3411

Пица, която си отива с качествено вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • готово тесто за пица (тънко)
  • 100 г тиква (сладка по възможност)
  • 200 г прошуто
  • 100 г козе сирене
  • 50 г кедрови ядки
  • тим
  • чесън (по желание)
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете малко тиква на кубчета от по 1-2 см и ги изпечете с малко зехтин, поръсени с чесън и тим, докато станат златисто-кафяви. Извадете ги и оставете да се охладят. Можете да ги приготвите няколко дни предварително.

2. Когато приготвяте пицата, размразете тестото и сложете отгоре от тиквата. Надупчете леко с вилица. Поръсете с кедрови ядки и тим, после натрошете отгоре козе сирене и го подредете сред тиквата. Покрийте с резени прошуто. Поръсете с малко зехтин и смлян черен пипер.

3. Сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете до готовност. Сиренето трябва да се разтопи и да образува мехурчета, прошутото да е хрупкаво, а коричката на пицата все още мека. Отнема около 5 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта