Пица с чушки, лук и сирене бри
Пица със сирена, без месо.
Небходими продукти:
- 1 опаковка замразено тесто за пица (400 г)
- 220 г (1 опаковка) сирене бри, нарязано на ивички
- 2 глави лук, разрязани на две по дължината и след това – на тънки полумесеци
- 3 с. л. оцет балсамико
- 1 ч. л. кафява захар
- ½ ч. ч. печени червени чушки, нарязани на тясни ивички, дълги по около 5 см.
- зехтин
- 1 с. л. ситно нарязани листа мащерка
Начин на приготвяне:
1. Нагрейте фурната на 200 С и сложете решетка в долната й част.
2. Намажете с мазнина голяма тава за сладки. Поставете тестото върху тавата и го оформете с ръце на правоъгълник с размери 30х40 см.
3. Запечете за 8 минути или докато придобие леко златист цвят. Извадете от фурната.
4. Междувременно запържете лука на средно силен котлон с 2 с. л. оцет балсамико и кафявата захар за 8-10 минути докато омекне.
5. Прибавете в тигана лентичките червена чушка и останалата 1 л. оцет балсамико.
6. Наредете върху частично изпеченото тесто парчетата бри. Отгоре наредете лука и чушките. Леко наръсете със зехтин.
7. Запечете 10 минути или докато сиренето се разтопи и коричката стане златиста.
8. Наръсете с листата мащерка. Нарежете на 20 квадратни парчета, а тях разрежете диагонално на триъгълници.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ