Млечна каша от елда с канела
Каша от гречка с мляко и канела.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. елда
- 1 ч.ч. вода
- 350 мл пълномаслено прясно мляко
- 30 г масло
- 2-3 с.л. кафява захар
- 1 с.л. канела
- джинджифил, ванилия на вкус
Начин на приготвяне:
1. В касерола разтопете маслото на умерен огън, добавете измитата елда и разбърквайте докато маслото зацвърчи. Налейте водата, захлупете под капак и оставете да се готви 20 минути.
2. В тенджера изсипете млякото, добавете канелата, джинджифила, ванилията и кафявата захар. Кипнете и махнете от огъня.
3. В две съдинки прецедете млякото. Когато гречката (елдата) е готова, разпределете върху млякото и поднесете. Можете да добавите по желание още сладкарски подправки, мед или допълнително масло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ