Регистрация

Каша от просо с извара и стафиди

Каша от просо с извара и стафиди
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1619

Млечна закуска с просо и стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. мляко
  • 1 ч.ч. просо
  • 100 г стафиди
  • 1/2 ч.л. сол
  • 25 г масло
  • 1-2 с.л. захар или мед (може и повече, ако искате сладникавост)
  • ванилия по желание
  • 200 г извара

Начин на приготвяне:

1. Измийте просото в цедка под течаща вода докато струята се избистри. Прехвърлете в тенджерка. Залейте с вода, така че да го покрива поне 3 пръста и варете 15 минути сед кипването на умерен огън и по възможност под капак. След това прецедете просото.

2. Стафидите накиснете във вряла вода за 40-тина минути.

3. Отцеденото просо върнете в тенджерата от варенето му. Сгрейте млякото почти до кипване и залейте с него просото. Добавете захарта, солта и маслото и върнете на умерен огън за 25-30 минути.

4. Изварата по желание минете през едра цедка или намачкайте с вилица.

5. Добавете отцедените от кисненето стафиди, ванилия по желание и изварата в готовото и топло ястие. Разбъркайте и поднесете със заливка от мед и украса от стафиди по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта