Лучени кръгчета в бирена панировка
Средно | Порции 5
| Видяна: 8243
Паниран лук с яйце и бира.
Необходими продукти:
- 4 ч.ч. зеленчуково олио, за пържене
- 2 ч.ч. брашно
- ¼ ч.л. лют червен пипер
- 1 ч.л. бакпулвер
- 2 ч.л. царевично нишесте
- ½ ч.л. сол (и допълнително за овкусяване)
- ½ ч.л. смлян бял пипер
- 1 л бутилка бира, на стайна температура
- 1 голяма глава жълт лук, обелен и нарязан на кръгчета с дебелина 1,3 см
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олиото до 180°С в дълбок тиган за пържене или фритюрник.
2. Смесете брашното с лют червен пипер, бакпулвер, царевично нишесте, сол и бял пипер в купа.
3. Добавете като разбивате бирата до получаването на гладко течно тесто.
4. Потопете лучените кръгчета в тази смес и ги изпържете на маслена баня за 1 – 2 мин. или до златисто-кафяво.
5. Отцедете от излишната мазнина върху кухненска хартия.
6. Овкусете със сол преди сервиране.
Най-важните съставки
бакпулвер, бира, брашно, бял пипер, жълт лук, зеленчуково олио, сол, царевично нишесте, червен пипер
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ