Регистрация

Пърженки с лук за мезе

Пърженки с лук за мезе
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1474

Хрупкави солени бухти с лук и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.ч. бяло брашно
  • 1/2 ч.ч. царевично брашно
  • 4 големи глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол на вкус
  • вода
  • 60-100 мл растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Лука обелете и нарежете на тънки полумесеци.

2. Скилидките чесън настинете.

3. Разбийте яйцето, добавете в него двата типа брашно, солта, содата и червения пипер.

4. Добавете вода, колколкото да се получи тесто, малко по-твърдо от обкновеното кексово.

5. Изсипете в сместа лука и чесъна и ако се втечни, добавете още малко брашно.

6. Сгорещете мазнина в тиган и си пригответе чиния за вадене, застлана с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.

7. Загребвайте с черпак или голяма лъжица от сместа, пускайте в сгорещената мазнина и пържете двустранно до позлатяване.

8. Поднесете с пресни зеленчуци, чаша бира и любимия сос за потапяне.

Наздраве!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта