Пърженки с лук за мезе
Хрупкави солени бухти с лук и чесън.
Необходими продукти:
- 1/2 ч.ч. бяло брашно
- 1/2 ч.ч. царевично брашно
- 4 големи глави лук
- 3 скилидки чесън
- 1 яйце
- 1 ч.л. сода
- 1 ч.л. червен пипер
- сол на вкус
- вода
- 60-100 мл растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Лука обелете и нарежете на тънки полумесеци.
2. Скилидките чесън настинете.
3. Разбийте яйцето, добавете в него двата типа брашно, солта, содата и червения пипер.
4. Добавете вода, колколкото да се получи тесто, малко по-твърдо от обкновеното кексово.
5. Изсипете в сместа лука и чесъна и ако се втечни, добавете още малко брашно.
6. Сгорещете мазнина в тиган и си пригответе чиния за вадене, застлана с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.
7. Загребвайте с черпак или голяма лъжица от сместа, пускайте в сгорещената мазнина и пържете двустранно до позлатяване.
8. Поднесете с пресни зеленчуци, чаша бира и любимия сос за потапяне.
Наздраве!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ