Панирани цветове на тиква с топено сирене
Ордьовър с цветя, пълнени със сирене и бекон и пържени на маслена баня.
Необходими продукти:
- 12 цвята от тиква или тиквичка
- 2 яйца
- 3 с.л. брашно
- 1 с.л. масло
- 3 с.л. бира
- 100 г бекон (или друг колбас по избор)
- 150 г топено сирене
- 2 с.л. заквасена сметана или кисело мляко
- връзка магданоз
- олио за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Измийте хубаво цветята.
2. Пригответе плънката като смесите наситнените бекон и магданоз с топеното сирене и сметаната. Запазете си листенца магданоз и за украсата. Разбъркайте хубаво.
3. Напълнете всяко цветче с част от плънката, като не слагате прекалено много.
4. Пригответе панировката като разбиете яйцата, добавите в тях брашното, бирата и 1 лъжица масло.
5. Сгорещете олио за пържене на маслена баня. Пригответе си и чиния, застлана с домакинска хартия, за да вадите в нея панираните цветчета.
6. Овалвайте всеки цвят в панировката щедро и пържете в мазнината. Вадете в застланата чиния.
7. Сервирайте с листенца магданоз и млечен сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ