Лека супичка за душата
Зеленчукова супа с пилешки бульон.
Необходими продукти:
- 2 литра пилешки бульон
- 1 малка глава карфиол
- 4 картофа
- 1 морков
- 1 глава лук
- 200 г грах
- китка магданоз
- сол, пипер и дафинов лист
Начин на приготвяне:
1. Подгответе си зеленчуците - картофите обелете, измийте и нарежете намалки кубчета. Грахта отцедете от соса на консервата или извадете от фризера, ако е замразена. Моркова измийте и нарежете на ситно. Лука също наситнете. Карфиола разделете на розички и измийте добре под течаща вода. Магданоза наситнете като си запазите и цели листенца за украса.
2. Кипнете бульона и изсипете всички зеленчуци вътре. Добавете дафинови листа и оставете да се варят докато картофите омекнат.
3. След като махнете супата от огъня подправете със сол и пипер и отстранете дафиновите листа. Поднесете с украса от магданоз и сметана и крутони по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ