Регистрация

Домашен пилешки бульон

Домашен пилешки бульон
Лесно   |   Порции 4-12   |   Видяна: 4557

Вкусен пилешки бульон с печени зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • костите от едно пиле (направете си печено пиле и използвайте костите, след като сте изяли месото)
  • 3 литра студена вода
  • 1 глава лук, разрязана на две половинки
  • 4 моркова, нарязани на парчета от по 5 см.
  • 10 скилидки чесън, няма нужда да ги белите
  • ¼ ч.ч. магданоз, ситно нарязан
  • 10 стръкчета прясна мащерка
  • 5 сърцевини от целина (листата плюс стеблата от вътрешната част на стрък целина)
  • 2 дафинови листа

Начин на приготвяне:

1. Поставете костите от пилето в дълбок съд заедно с водата.

2. Когато водата кипне, намалете котлона и оставете да ври на слаб огън.

3. Междувременно, поставете лука, морковите и скилидките чесън в тавичка, покрита с хартия за печене.

4. Запечете на 200 С за 1 час.

5. Добавете печените зеленчуци към бульона, след което прибавете и магданоза, мащерката и дафиновия лист.

6. Пуснете бульона да къкри за още 1 час, след което го оставете да изстине и го отцедете и налейте в стъклени буркани.

7. Така приготвеният бульон може да се пие отделно или да се използва за супи и сосове.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта