Регистрация

Супа с грах и пилешки бульон

Супа с грах и пилешки бульон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2811

Грахова супа с пилешко и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,3 литра пилешки бульон (ако нямате домашен, разтворете сухи кубчета във вода - 3-4 кубчета ще са достатъчни)
  • 500 грах от консерва или замразен
  • 40 грама масло
  • 1 с.л. брашно
  • 200 мл сметана
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Кипнете бульона и щом заври, добавете отцедените грахови зърна. Оставете да се готви 10-15 минути. Ако работите със замразен грах, ще ви трябват 15 мин., ако изберете консервиран - и 5-8 мин. ще са достатъчни за пълното омекване на продукта.

2. Пасирайте с блендер зърната директно в супата докато се получи гладка субстанция.

3. В тиган с незалепващо покритие разтопете маслото, а в него запържете брашното до покафеняване. Изсипете тази смес на тънка сруя в супата при непрестанно разбъркване.

4. На вече изключен котлон добавете сметаната. Разбъркайте хубаво и ако има нужда, добавете подправки на вкус.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта