Кюфтета от кашкавал с хрупкава коричка
Панирани топчета от кашкавал с коричка от галета и босилек.
Вкусните панирани сиренца са идеално лятно мезе за студена биричка или за прихапване в почивния ден и топлите делнични вечери. Хрупкави и ароматни отвън и с приятна мека сърцевина, те пленяват езика. Как можете да си направите хапки паниран кашкавал, показват в канала Всегда Вкусно. Лесно е, а крайният ефект е като от ресторант.
Първо кашкавалът се рендосва на ситно реде. Ако е студен, ще стане по-лесно. Изберете твърдо жълто сирене. След като се е превърнало във фини стърготини, се смесва с яйце, брашно и намачкан чесън по желание. От сместа с ръце се оформят топчета. Ако се лепят, използвайте ръкавици или работете с мокри ръце. Следва да си разбъркате галета със сух босилек или друга предпочитана подправка, да добавите малко лют пипер, ако обичате опикантена храна, и в друг съд да си разбиете яйца. Топчетата се овалват в яйце, галета, пак яйце, пак галета. Следва да се изпържат на няколко части в добре сгорещено на умерен огън олио за около минута. Вадете върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.
А на финала сервирайте с чаша бира и по желание с някакъв сос за топкане - барбекю, чеснов, майонеза, заквасена сметана или друго. Точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК, а от видеото по-горе ще разберете как се готвят тези кашкавалени хапки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ