Панирани картофени хапки с кашкавал
Картофени пръчици с плънка от сирене.
Необходими продукти:
- 4 средни по размер картофа
- 100 г заквасена сметана
- 2 стръка пресен лук
- 100 г бекон
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 150 г (приблизително) жълто сирене от вид по избор (чедър, гауда, кашкавал)
- 1 яйце
- галета
- брашно
- мазнина за готвене (можете да изберете между пържене на маслена баня и печене на фурна)
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите. Охладете ги и нарежете на кубчета. Пресипете в купа.
2. Бекона наситнете силно и запечете на сух тиган, за да изсъхне. Сипете при картофите.
3. Добавете наситнения пресен лук, сол и черен пипер. Намачкайте с преса за картофи. Пюрето не трябва да е гладко, но не бива и да има прекалено големи бучки.
4. Нарежете кашкавалчетата на гредички или кубове.
5. Взимайте с ръце от картофената смес и увивайте в нея кашкавал.
6. Овалвайте първо в брашно, после в разбито яйце и на финала в галета.
7. Можете да изпържите в дълбок съд с голямо количество сгорещено олио или да покапете с олиои да запечете на 200 градуса във фурната за 15 минути.
8. Сервирайте с чеснов или доматен сос за топкане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ