Панирани кюфтета с моцарела
Млечни кюфтета на тиган с кайма и сърцевина от моцарела.
Необходими продукти:
- 2 средни по размер глави лук
- 2 филии хляб
- 120 мл мляко
- 600 г кайма
- 1 яйце
- сол и пипер на вкус
- листата на връзка копър
- 8-9 топки бейби моцарела
- галета
- олио
Начин на приготвяне:
1. Сложете в купата на чопъра обеления и нарязан на едро лук, накъсания на парченца хляб и млякото. Пасирайте.
2. Изсиете каймата в купа, добавете съдържанието на чопъра, чукнете яйцето и изсипете наситнените листа копър. Поръете със сол и пипер и замесете.
3. Отцедете моцарелата от саламурата. Взимайте с ръце от каймяната смес, оформяйте на кюфте, увивайте топка моцарела и оформяйте като дебела плескавица, внимавайки да не се разкъса каймата.
4. В тиган с капак сгорещете няколко с.л. олио, колкото да намазнят дъното.
5. Овалвайте кюфтетата в галета и гответе двустранно под капак за по 6-7 минути от страна на умерен огън.
6. Сервирайте със зеленчуци и любимия сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ