Пържени кашкавалени топчета с галета
Паниран кашкавал на хапки с коричка от галета и чеснов дъх.
Необходими продукти:
- 450 г кашкавал
- 4 скилидки чесън
- 1 с.л. брашно
- 4 яйца
- 120 г галета (с готовност за още при необходимост)
- 1 ч.л. лют пипер
- 1 ч.л. сух босилек
- олио за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте кашкавала в купичка.
2. Добавете към него намачкания чесън, брашното и едно разбито яйце. Забъркайте на гъста кашичка.
3. Сипете галетата в чиния и я смесете с лют и сладък пипер и босилек или друга подправка на прах.
4. С влажни ръце или с ръкавици взимайте от кашкавалената смес и оформяйте на топчета. За едно топче ви трябва количество около 1-1,5 ч.л. Редете си топчетата в чиния, за да ви е удобно.
5. Разбийте в купа три яйца. Взимайте топче, топвайте в яйцата, овалвайте в галета, пак в яйце и пак в галета.
6. Пържете готовите топчета за по около минута на маслена баня, като можете да използвате голяма цедка, в която да ги редите или директно в кошницата на домашния фритюрник.
7. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ